20 February 2007

SYDNEY

9 tundi lennukit seljataga ja nobedasti hotelli, uinak ja linnale. Kontrast on räige. Kõik on puhas, väga ilus, keegi ei peata, kauplema ei pea ja kõik on törts kallim kui Eestis. Sadam oli fantastiline - melu, lõbusad inimesed, palju aluseid. Käisime haide ja muude kõrilõikajatega ujumas ning Sydney Toweris ümbrust uurimas. Loomadest, tänaval on 30cm nokaga tuvid ja 8 cm pikkused prussakad lasevad ringi. Kohtusin sugulastega ja koos käisime laevaga sõitmas, austreid söömas, ooperi juures reidikaid tegemas ja lõpuks Bondai Beachil lainetes möllamas. Meil on sellised lained jaanuari tormi ajal (+2 kraadi). Öö võtsime vastu koos paari pudeli veiniga kõrgel kaljuserval teadmisega, et Ameerika on otse üle vaikse ookeani ja Eesti otse meie all. Homme metsikusse loodusesse.

Buss korjas peale. Bussijuht oli parasjagu naljamees ja üritas kõiki humoorika solvanguga meeles pidada. Lemmikud olid inglased, kellega Austraalial oli õhtul kriketi matš plaanis. Ilm oli umbes sama nagu kõrbes, ehk üle 6 kuu sadas vihma. Buss viis meid koos rohkete kommentaaridega sinistesse mägedesse (Blue Mountains). Sinist värvi on kaugelt näha sellepärast, et eukalüptused eritavad õli ja läbi valguse paistab see sinisena. Mäed ei ole just liiga kõrged, aga selle eest päris suurel territooriumil. Esimene suurem peatus oli Kolme Õe juures (kolm kivist kaljut) kes olid natuke häbelikud ja ei tahtnud ennast pilvede vahelt näidata. Järgmiseks tõsteti meid maha vihmametsas, kus sai ringi jalutada ja uurida vanu kullakaevandusi. Bussijuht rääkis juurde lugusid ajaloost ja legende. Pärast seda üks kena vaatega küngas,








päike ja kohalikud legendid ja edasi loomade varjupaika. Vägev. Väravas võttis tervitusi vastu kängurupoeg Joey. Pargis jooksid vabalt inimeste vahel ringi kängurud, emud ja lõputu hulk igast linde. Vabalt ringi jooksvaid loomi sai paitada ja toita, lisaks toodi paitamiseks välja koaalad.

Kassi suurused nahkhiirde ja Tasmaani Kurat (põrsa suurune närviline must elukas) olid päris vägevad. Tagasi Sydneysse. Õhtusöögiks saatsin hammaste taha tükikese känguru liha,




maitses nagu loomaliha. Kerge vein ja magama. Hommikul lennukisse ja Uus-Meremaa poole teele.

Mõned meie jaoks ilmalikud asjad, enamus söögikohtasid tehakse lahti 17 ajal. Supermarketites veini ei müüda, selleks on eraldi poed.

No comments: