23 February 2007

Singapur

Kuu ohk pahvatas nakku, kell 1 oosel on 26 kraadi. Oosel ei nainud suurt midagi peale korgete majade. Hotellituba oli olenemata komenataaridest moeldud aasia inimestele aga selle eest asus hotell koikider linnajagude keskel. Vage kerge hommikusook (briti stiilis), et jaaks ruumi kohalikule koogile. Suureks yllatuseks hakkasid moned taksojuhid teeaares oma onupoegade poode pakkuma. Lootsin et siin on lihtsam. Jalutasime natuke labi vanema kvartali (1800 parit) ja paris huvitavalt on uued korgooned ja vana kokku pandud. Edasi Araabia kvartal koos loputute pisikeste riidepoodidega. Kogu valik on suunatud araabi elanikele ja teisetele jaab onneks ainult vaatlemise room. Siis sissepoige elektroonika kauplusse (5 korrust). Hinnad tunduvad paris soodsad olevat ja kui natuke pikemalt vaatama hakata on kohe parv ymber aga suhteliselt viisakalt. Uurisin ka kui kovad on hinnad ja yhe videokaamera hind kukkus 12000 kroonilt 3 minutiga 4000 kroonile. Kahjuks ei oska vorrelda eesti hindadega. Edasi esimene sooma kohalikus sooklas. Sookla moodustab umbes 10 erinevat putkat, kes myyvad erinevaid roogasid. Pildid on ilusti juures ja hinnad vaga moistlikud (20-40 krooni), eraldi putka myyb jooke, kohapeal varsketest materjalidest (arbuus, mangi, apelsin, ananass, kiivi jne..) tehtud 0,4L tops (12 krooni). Temeperatuur oues hakkab lahenema kriitilise piirini, tapselt ei tea aga pakuks 40 kanti. Kohalikud kaivad pikkade pykste ja vahel ka kahe sargi voi jakiga ja selle juures ei tee sellist nagu nagu neil vaga palav oleks. Koik turistid on aga suhteliselt kuumarabanduse eelsete nagudega. Edasi vaiksesse Indiasse uudistama. Palju pisikesi putaksid ja soogikohti kus muuaklse koike indiaga seoses olevat. Inimesed ka rohkem India paritoluga. Samas aga tanavad on puhtad ja samuti soogikohad usaldusvaarsed. Jargmiseks peatuseks Orchad road, mis on shoppajate paradiis. Kuna uusaasta pidustused kaivad siis toimub paris kova trummidega poristamine. Esinadtud koik suured kaubamargid ja lisaks kaubamajadess koondatud putkamajandus. Lahkume tyhjade katega kui valja jatta yks imeha brikett jaatis ja moned naksid tanavaputkast. Chinatown oli jargmine sihtpunkt. Vaatasime yle koik templid ja mosheed ja tanavakaubanduse. T'itsa kohutav mis hinnad siin on. Ilmselt on idee igalt kliendilt katte saada 10 dollarit (umbes 80 EEKi) ja siis pakutakse selle eest erinev arv asju. (4 lastekella, 3 tavalist kaekalla, 1 prillid, 3 sormust, 4 padajayyri). Kauba valik on tohutu ja puidust nikerdused ka moistliku hinnaga, tassida ei viitsi neid ainult. Sii veel yks luksuslik sooma tanaval ja natuke veel ringi vaatamist ja hotelli asjade jargi. Hotelli ymbruses joe aares oli suur restoranide ja valikohvikutega promenaad, kahju et seda varem ei avastanud.

Liikumiseks on metroo suureparane, kiire, odav ja monus vahend. Lahed aparaadi juurde vajutad kaardil jaamale kuhu soita tahad ja paned raha sisse. Vastu anatakse pilet. Rongid vaga moodsad, puhtad.

Kokkuvttes on siin 3 tyypi inimesi. Pilukad, India tyybid ja araablased. Pilukiad koige rohkem ja need tunduvad ka koige sympaatsemad. Erinevalt Bangkoki omadest on nendel erinevad naoujooned ja selgesti eristatavad. Araabi omad on tagasihoidlikud ja rahulikud. India omad koige kahtlasemad ja ebameeldivamad. Koigil kohalikel on mingi MP3 plaier korvas ja iga teine napib pidevalt telefoni. Teenindus on askeetlikult viisakas, ainult myygimehed on aktiivsed.

Metrooga lennujaama ja minema, v'ga 'ge koht ja siia voiks taitsa tagasi tulla

No comments: